Hvordan tømmer du søkeloggen og nylig aktivitetsinformasjon på Windows 10?

Du vet kanskje ikke dette, men når du kjører et søk i søkefeltet på oppgavelinjen på din Windows 10-PC, blir denne informasjonen lagret i systemet. Når du trykker på kombinasjonen Win + S-tasten på PC-en din, vil du se en liste over de siste søkeelementene dine. Søkehistorikken din vises også når du klikker i søkefeltet på oppgavelinjen.



Kanskje dette ikke er noe du føler deg komfortabel med, og du vil naturlig nok heller holde denne informasjonen privat. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å få denne informasjonen til å forsvinne.

Hvis du lurer på hvordan du kan fjerne nylig aktivitet i Windows 10, har du kommet til rett sted. I dette innlegget vil vi gi deg trinnene for å skjule dine nylige søk i oppgavelinjen i Windows.



Hvordan finner jeg aktivitetsloggen min på Windows 10?

Hvis du vil se listen over all din siste aktivitet på datamaskinen din, må du bare følge de raske trinnene nedenfor:



  • Først bruker du Win + I-nøkkelkombinasjonen på PCen for å komme til Windows-innstillinger.
  • Når du er i Innstillinger, klikker du på Personvern.
  • Velg Aktivitetslogg på venstre side av personvernvinduet.
  • Rull ned til du finner Administrer mine Microsoft-kontoaktivitetsdata.
  • Standard nettleser åpnes nå, og du blir bedt om å logge på med
  • Microsoft-konto.
  • Når du er logget inn, klikker du kategorien Aktivitetslogg.
  • Her vil du kunne se aktivitetshistorikken din.

Nå kan dette være ganske nyttig å ha ombord. For eksempel, hvis du deler datamaskinen din med andre mennesker, vil historikkfanen la deg se hvilke endringer som er gjort i systemet ditt. På den annen side er det også forståelig hvorfor du vil deaktivere dette alternativet. Du vil kanskje bare ikke at andre skal kunne spore aktiviteten din på en datamaskin. Hvis dette er tilfelle, kan du tømme søkeloggen i Windows 10.

Hvordan slå av historikken på Windows 10?

Hvis du er klar til å kvitte deg med aktivitetsloggen på Windows 10-PCen din, må du ta følgende trinn:

  • Bruk først Win + I-nøkkelkombinasjonen på tastaturet ditt (akkurat som vi gjorde ovenfor) for å få opp Windows-innstillinger.
  • Klikk deretter på søkealternativet.
  • Gå til Tillatelser og historikk-fanen.
  • Her vil du se en seksjon som heter Historie.
  • Velg Tøm enhets søkelogg.

Der har du det - Windows-søkeloggen din er nå ryddet.



For å bekrefte at søkeloggen din er fjernet, kan du klikke søkeboksen på oppgavelinjen og sjekke om du kan se de siste søkene dine. Hvis du ikke kan, har trinnene du nettopp har tatt fungert. Hvis ikke, må du kanskje gå tilbake og sørge for at du har fullført alle trinnene riktig.

Nå som historikken din er ryddet, kan det være lurt å ta et ekstra skritt for å sikre at Windows ikke fortsetter å lagre aktivitetsloggen din. For å gjøre dette, må du gjøre noen endringer i registeret. Før du starter prosessen i Registerredigering, anbefales det imidlertid at du oppretter et systemgjenopprettingspunkt.

Et systemgjenopprettingspunkt er en veldig nyttig funksjon i Microsoft Windows som lar brukere gå tilbake til et tidligere tidspunkt på systemet sitt. Du kan bruke denne funksjonen til å fikse en rekke funksjonsfeil og problemer på datamaskinen din. Tross alt tar det systemet ditt tilbake til en tid da disse problemene ikke eksisterte.



Så hvordan lager du et systemgjenopprettingspunkt? Prosessen er ganske enkel og tar ikke mye tid. Bare følg trinnene nedenfor.

Det første trinnet vil være å sørge for at Systemgjenoppretting er aktivert på datamaskinen din. I de fleste tilfeller vil den være aktivert som standard. I noen tilfeller kan det imidlertid ha blitt slått av ved et uhell. Dermed er det best å sørge for at funksjonen er aktivert på din PC. Dette er hvordan:

  • Gå til søkefeltet og skriv 'systemgjenoppretting' (ingen anførselstegn).
  • Klikk på Opprett et gjenopprettingspunkt.
  • Gå til Systembeskyttelse.
  • Velg stasjonen du vil sjekke, og klikk på Konfigurer.
  • Sjekk om Slå på systembeskyttelse er aktivert - du må aktivere er for
  • Systemgjenopprettingsverktøy for å fungere.

Nå kan du fortsette og opprette et systemgjenopprettingspunkt:



  • Gå til Start.
  • Velg Kontrollpanel.
  • Gå deretter til System og vedlikehold.
  • Klikk System.
  • Velg Systembeskyttelse på venstre side.
  • Når du er i kategorien Systembeskyttelse, klikker du på Opprett.

Skriv inn en beskrivelse for gjenopprettingspunktet du vil opprette. Du kan bruke datoen da dette gjenopprettingspunktet ble opprettet eller beskrive årsaken til at du har opprettet det: for eksempel 'før oppdatering'.)

  • Til slutt klikker du på Opprett.

Der har du det - du har opprettet et systemgjenopprettingspunkt som vil ha ryggen din hvis noe skulle gå galt når du gjør endringer i registeret.

La oss nå komme tilbake til redigering av registeret. Her er trinnene du må ta for å forhindre at Windows lagrer informasjonen om søkeaktivitet:

  • Trykk på Win + I-tastene samtidig på tastaturet.
  • Skriv inn “regedit” (ingen anførselstegn) og trykk Enter.
  • Du kan motta en melding om brukerkontokontroll - klikk Ja.
  • Deretter navigerer du til denne banen:
  • Forsikre deg om at DWORD-verdien er satt til 0.
  • Klikk OK for å lagre endringene du har gjort.

Det er det - Windows lagrer ikke lenger noen Windows-søkelogg lokalt.

Til slutt, hvis du vil være sikker på at alle de andre elementene på PC-en din kjører riktig, kan du bruke et spesialisert verktøy som BoostSpeed. BoostSpeed ​​er et viktig verktøy for å optimalisere systemet ditt som kan hjelpe deg med å unngå og løse et stort utvalg av feil og feil. Med BoostSpeed ​​vil du være i stand til å fjerne unødvendige applikasjoner, tømme søppel, slanke Windows og fjerne fil duplikater. Verktøyet defragmenterer til og med stasjoner og renser registeret uten risiko.

BoostSpeed ​​kommer med et stort sett med dedikerte verktøy som kan løse en rekke potensielle PC-problemer. For eksempel, fanen Optimaliser i BoostSpeed lar deg øke systemytelsen ved å bruke en bestemt modus basert på det du for tiden jobber med. Du kan velge mellom spillmodus, kontormodus, økonomimodus, normal modus og egendefinert modus - og systemet ditt blir umiddelbart justert til dine behov med bare ett klikk.

Vi håper at dette innlegget har vært nyttig, og at du har funnet svarene på spørsmålene dine. Foretrekker du å ha søkeloggen din lagret av Windows eller har du deaktivert funksjonene? Gi oss beskjed i kommentarene.