Desinfisere eller sikre sletting av SSD? Hvilken bør du velge?

Sanitize eller Secure Erase SSD ? Hvis du er nysgjerrig på forskjellene mellom Secure Erase vs Sanitize, er dette innlegget verdt å lese. Her, Partisjonsmagi forteller det intuitive svaret og viser en veiledning om hvordan hvert av alternativene fungerer. På denne siden :

Sanitize vs Secure Erase

I noen situasjoner er det nødvendig å tørke av disken for å holde dataene dine trygge. Imidlertid kan du se Sanitize og Secure Erase samtidig på SSD-ens standardadministrasjonsverktøy. Så, hva er Sanitize? Hva er sikker sletting? I denne delen kan du få fulle instruksjoner om dem.





Hva er Sanitize?

Sanitize er en funksjon som permanent kan ødelegge alle brukerdata på SSD-en, inkludert kartleggingstabellen og alle blokker som er skrevet til på den valgte SSD-en. Det tar lang tid å fullføre hele prosessen.

Hva er sikker sletting?

Secure Erase er en funksjon som permanent kan ødelegge alle brukerdata på den valgte SSD-en. Den vil bare slette kartleggingstabellen på den valgte SSD-en, men den sletter ikke alle blokkene som er skrevet til. Så den trenger mindre tid enn Sanitize-funksjonen.

Forskjeller mellom SSD Sanitize vs Secure Erase

 Fra definisjonen av Sanitize og Secure Erase vet du at begge kan slette alle data på stasjonen permanent og tilbakestille SSD til fabrikkinnstillinger. De viktigste forskjellene er:



  • Sanitize kan slette både kartleggingstabellen og alle blokker på den valgte mens Secure Erase bare kan slette kartleggingstabellen.
  • Å utføre Sanitize krever mer tid enn Secure Erase.
  • Ikke alle SSD-er støtter Sanitize, mens nesten alle SSD-er støtter Secure Erase.

Hvordan utføre rensing eller sikker sletting av SSD?

Hvordan utføre Sanitize eller Secure Erase SSD? Etter å ha kjent forskjellene mellom dem, kan det være lurt å finne ut hvordan du utfører dem. Nedenfor kan du få en full guide om dette. Her tar jeg SanDisk SSD Dashboard som et eksempel:

A. Rengjør SSD

  1. Start SanDisk SSD Dashboard på datamaskinen.
  2. Klikk Velg stasjon fra øverste høyre hjørne for å åpne en rullegardinmeny.
  3. Velg SSD-en du vil slette alle data permanent fra menyen.
  4. Gå til Verktøy fanen.
  5. Klikk på Slett nå knappen ved siden av Desinfiser for å slette alle brukerdata og la stasjonen være i uformatert tilstand.
  kjøre Sanitize

B. Sikker sletting



  1. Start SanDisk SSD Dashboard på din PC.
  2. Klikk på Velg stasjon rullegardinmenyen for å velge SSD-en der alle brukerdata skal slettes permanent.
  3. Gå til Verktøy fanen.
  4. Klikk Slett nå ved siden av Sikker sletting .
  kjør Secure Erase

Hvilken bør du velge?

Hvis du har kort tid og SSD-en ikke inneholder viktige data, kan du gå til alternativet Secure Erase for å spare tid. Men hvis du har mer tid og ønsker å sikre at alle data er fullstendig slettet, velg Sanitize. Sanitize sletter kartleggingstabellen og alle blokkene på måldisken, og gir en tryggere måte å holde dataene dine sikre på.

Bonustips: Bruk denne sidepartisjonsveiviseren for å enkelt tørke disken

Som ovenstående viser, har forskjellige merker av SSD-stasjoner forskjellig programvare for å administrere dem.  Så, for å gjøre det enklere, anbefaler jeg denne sidepartisjonsveiviseren til deg. Det er en profesjonell og pålitelig diskpartisjonsbehandler som passer for alle SSD/HDD-merker.

Det gir Tørk av disken funksjon for å ødelegge all informasjon på utvalgte disker trygt og permanent. Dessuten kan denne multifunksjonelle programvaren partisjonere harddisker , sjekk diskfeil, klone harddisker , flytte/endre størrelse på partisjoner, konverter MBR til GPT , gjenoppbygg MBR, gjør gjenoppretting av harddiskdata og SSD-datagjenoppretting , etc.



Slik bruker du denne sidens partisjonsveiviser Tørk av disken trekk:

denne siden Partition Wizard Gratis Klikk for å laste ned 100 % Rent og trygt

  1. Last ned og installer denne sidepartisjonsveiviseren på datamaskinen din.
  2. Start den inn i hovedgrensesnittet.
  3. Velg mål-SSD fra diskkartet.
  4. Velg Tørk av disken funksjon fra venstre panel.
  5. Velg en måte under Tørkemetode seksjon.
  6. Klikk deretter OK å gå videre.  
  7. Etter det klikker du Søke om og Ja for å utføre de ventende endringene.
  bruk Wipe Disk-funksjonen

For å konkludere

Dette innlegget introduserer hva Secure Erase og Sanitize er og forskjellene mellom dem. Den viser deg også hvordan du utfører Sanitize eller Secure Erase SSD. Etter å ha lest dette innlegget, vet du kanskje allerede alle tingene du vil vite.